søndag 14. oktober 2012

Utbeining av lammesadel

Når du har delt lammesadelen av ribba, kan du beine den ut for å få flotte filètar som egnar seg svært godt til å brese i panna. Dette er veldig enkelt, men her kjem ein liten presentasjon!

 

Etter at du har delt sadelen frå ribba, er den bakerste delen av lammesadelen klar til utbeining.


Denne delen inneheld den tjukke ytrefilèten, og den tynnare indrefìlèten. Dette er so godt at det kan vere vanskeleg å vente til kjøtet er steikt!På bilete over ser du lammesadelen. På venste side låg indrefilèten som allereie er fjerna. Ned mot benken og på midten går ryggvirvlane. Skjer so nært du greier inn til beinet. Ofte treng du ikkje å skjere so mykje, det kan vere nok å rive forsiktig kjøtet laust. På ytrefilèten bør du også fjerne feittet og hinna som ligg på utsida. Dette er enkelt etter at du har fått den av beinet.

Opplæringskontoret for kjøt avd Stette!

Klart til pakking!
So er kjøtet klart til pakking. Om du har moglegheit, fordel det reinskorne kjøtet i ulike størrelsar og veg det. Skriv år og vekt på pakkane. Då kan du enkelt tine opp rett mengde kjøt alt etter kor mykje du treng, og sikrar at du brukar det eldste først, om du ikkje et opp alt første året.
Natalie veg og merkar pakkane


Når det er kaldt ute, er det lurt å halde mest mogleg av kjøtet ute mens ein arbeidar. Om du skal fryse inn mykje, er det best å fryse litt og litt, slik at resten av innhaldet i fryseboksen ikkje tinar og taper seg i kvalitet.

Beina du løyver treng du ikkje kaste! Det er supert å koke kraft på. Sjekk innom seinare for tips om korleis du lagar kraft av villsau. Då har du eit triks i ermet når du skal lage ein god sos til villsaufilètane.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Legg gjerne igjen ein kommentar!